Didim Hakkında

Didim Hakkında :

Didim ; dünyaca ünlü Altınkum Plajının yanı sıra , Akbük koyu , 53 kilometre sahil şeridinde bulunan koyları , eşsiz havasıyla Mavişehir bölgesi ve meşhur Apollon Tapınağı ile günümüzde turizm alanınında kendini ispatlamış sahil kentlerimizden biridir.

13620172_502901176576311_8390146150774495481_n (1)
Didim Altınkum Plajı

402 km karelik alana sahip Didim 1991 yılında ilçe statüsü kazanmıştır. Eski adı Yoran olarak bilinen Didim’de hızlı bir nüfus artışı görülmektedir.

Didim , Aydın il sınırları içinde yer almakla beraber , Kuşadası’na 70 km, Bodrum’a 110 km mesafede bulunmaktadır. Akbük ilçesi günümüzde Didim ilçe sınırlarına dahil edilmiş olup , şu anda Didim’in mahallesi konumundadır. Sahil şeridinde bulunan eşsiz doğa güzelliklri sunan koyları özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğramaktadır. Didim kumsalları ve koylarının yanında günümüzde gece hayatıylada adından söz ettirmektedir.

DSCN0671
Yeşilkent Sahil Şeridinden bir görüntü

Didim beş yıldızlı otelleri , aile otelleri, pansiyonları ve turistik tesisleri ile turizm açısından adını gün geçtikçe daha fazla duyurmaktadır.

İlçe sınırları içinde bulunan Apollon Tapınağı , 15 km mesafedeki Milet Antik şehri , 30 km mesafedeki Priene Antik şehri ve doğa harikası Bafa Gölü ile tarihi ve doğa güzelliklerine sahip nadir turizm kentlerimizden biridir.

Apollon-Temple-Didim-Türkiye-001
Apollon Temple

Havadaki nem oranının düşüklüğü ve rüzgarın karadan denize esmesi nedeniyle astım hastalarının , solunum yolu hastalarının ve kalp damar rahatsızlığı olan kişilerin rahatça yaşayabileceği ve hayatlarını sürdürebileceği nadir şehirlerimizden biridir.

Turizm kenti olarak adından sıkça söz ettiren Didim; son on yıldır Didim Altınkum Emlak ve Altınkum emlak sektörü olarak da  ön plana çıkmaya başlamıştır.